Vliegerdag

Gepubliceerd op dinsdag 21 mei 2024 om 12:20

Met trots kunnen we terugblikken op een tentoonstelling met heel wat hoogvliegers met een grote diversiteit: vliegers in allerlei vormen & kleuren, klein & groot!

Ook de vliegerdag op zaterdag 20 april was een succes. Het eerste uur waren er af en toe buien, maar daarna klaarde het op. Met een sterke 4-Beaufort wind, zijn alle vliegers toch de lucht in gegaan. Maar aan enthousiasme geen gebrek.
Niet enkel de leerlingen, maar ook de mama's en de papa's, broers en zussen, oma's en opa's hebben hun beste vliegerkunsten getoond. Samen kregen we alle vliegers in de lucht! Sommige hoog, andere namen een korte vlucht, naar één ding is zeker, ze hebben gevlogen!

Voor degene die niet aanwezig konden zijn op de vliegerdag en graag hun vlieger thuis de lucht in willen laten gaan, kunnen jullie via deze link het stappenplan volgen.

De link van het stappenplan is van Museums of Belgium, misschien heb je hen al gezien in het SMAK, een park of in de krant!

TIP

  • Het vastbinden en vliegertouw hebben we metsers koord gebruikt.
  • Aanpassingen maken tijdens het vliegeren is normaal. Elke vlieger is uniek en het is zoeken naar 'evenwicht'. Doe dit door er een staart aan te hangen! Dit is wat zoeken en testen, maar eens je de juiste straat hebt voor jouw vlieger, doet dit wonderen!
  • Is je vlieger gewond?  Je kan je vlieger herstellen met plakband, lijm, tape...

Veel vliegplezier!