Kunstacademie Eeklo gaat naar Zelzate

Gepubliceerd op vrijdag 5 mei 2023 om 16:43

Vanaf volgend schooljaar kunnen de kinderen van Zelzate les volgen aan de Kunstacademie. De leerkrachten van de Kunstacademie van Eeklo zakken af naar Zelzate om de kinderen onder te dompelen in de wereld van woord, muziek en beeld. De lessen gaan door in ’t Klooster in de Kerkstraat op dinsdagavond. In mei worden er verschillende info- en inschrijvingsmomenten georganiseerd waarbij de leerkrachten kinderen en hun ouders wegwijs maken in het aanbod.

Kwalitatief kunstonderwijs voor iedereen toegankelijk

Het bestuur van Zelzate ziet (cultuur)kansen in het aanbieden van Deeltijds Kunstonderwijs. Tot op vandaag bestond dit niet in Zelzate. De samenwerking met de Kunstacademie Beeld Muziek Woord verliep van bij de eerste kennismaking op een positieve en gelijkgestemde manier. De Kunstacademie en het lokaal bestuur van Zelzate willen hiermee een kwalitatief kunstonderwijs aanbieden voor alle kinderen tussen 6 en 12 jaar, in het centrum van Zelzate. Samen werken aan een sterk en kwalitatief opleidingsaanbod dat voor iedereen toegankelijk is, is een beleidsvisie van de KA! en dit wordt ondersteund door het bestuur van Zelzate.

Drie lessenreeksen

De Kunstacademie van Eeklo brengt een aanbod van drie lessenreeksen naar Zelzate. ARTuur is er voor kinderen van 6 en 7 jaar oud en dompelt hen onder in een kunstenbad. Er mag gezongen, getekend, verteld en gefantaseerd worden. De leerkrachten maken de kinderen op een zeer toegankelijke manier vertrouwd met woord, beeld en muziek. Na een of twee prikkeljaren kunnen de kinderen beter kiezen welke richting ze uit willen.

Kinderen van 8 tot en met 12 jaar kunnen kiezen tussen het woord- of het beeldatelier. In het woordatelier verkennen de kinderen de wondere wereld van taal en kunnen ze proeven van gedichten en toneeltjes. In het beeldatelier experimenteren de kinderen met materialen, vormen en kleuren.