Inschrijvingen

Welkom in de Kunstacademie Beeld Muziek Woord. Vanaf 6 jaar kan iedereen die staat te trappelen om zich artistiek en creatief uit te leven bij ons terecht. Onze drie opleidingen bieden je ruimschoots de kans om je talenten te verfijnen en zorgen ervoor dat je je horizonten verruimt. Maar vooral blijven ze je passie prikkelen naar meer, beter of anders. Het enige wat we verwachten is nieuwsgierigheid en goesting om actief bezig te zijn met beeld, muziek of woord. Je inschrijven in de Kunstacademie betekent het startschot voor een boeiende verkenningstocht van de wereld van de kunsten.

Schooljaar 2022-2023:

Schrijf je hier in voor Beeld

Schrijf je hier in voor Muziek

Schrijf je hier in voor Woord


De inschrijvingen voor het academiejaar 2022-2023 starten op 19 april 2022 voor huidige leerlingen en op 14 mei 2022 voor alle leerlingen tijdens de Opendeurdag.

Op 14 mei kan je zowel in onze hoofdschool te Eeklo als in de vestigingen te Waarschoot en Zomergem kennis maken met alle artistieke opleidingen in beeld, muziek en woord.

INSCHRIJVINGEN HUIDIGE LEERLINGEN:

Er is een decretale voorrangsregel waardoor huidige leerlingen hun plaats in de klas of het atelier kunnen verzekeren door zich opnieuw in te schrijven vanaf 19 april 2022. Dit gebeurt bij voorkeur online.

Jouw traject staat al voor je klaar in de online module en je kan in enkele stappen je inschrijving afronden. Wil je van domein, van optie of van vak veranderen? Neem dan contact op met het secretariaat, dan zetten we alles correct voor je klaar in de online inschrijvingsmodule.

INSCHRIJVINGEN NIEUWE LEERLINGEN:
Alle info over onze opleidingen kan je vinden op onze website. Spreek je liever een medewerker of leerkracht aan of heb je specifieke vragen? Stuur een mailtje naar kunstacademie@eeklo.be en dan helpen we je graag verder.

Vanaf zaterdag 14 mei (opendeurdag) vervalt de voorrangsregel en kunnen ook nieuwe leerlingen zich inschrijven, online en fysiek. Voor ARTuur kan je niet online inschrijven, hiervoor neem je contact op met het secretariaat. De inschrijvingen verlopen chronologisch en worden afgesloten bij het bereiken van de ateliercapaciteit.

Ben je een nieuwe leerling en twijfel je nog over je gekozen optie? In de maand september kan je geheel vrijblijvend proeflessen volgen. Een proefles kan je volgen tijdens de lesmomenten (lestijden per vak zijn te vinden op de website) van de gekozen opleiding in Eeklo, Waarschoot of Zomergem.

Wil je facultatieve vakken muziek volgen, wend je dan tot het secretariaat

Je kan je inschrijven tot en met 30 september 2022.

HOE WERKT HET?

  1. Je klikt door naar MijnAcademie
  2. Je maakt een account aan in Beeld of in Muziek en Woord
  3. Volg de stappen
  4. Je kan meerdere gezinsleden inschrijven
  5. Je betaalt online

Het domein beeld is administratief gescheiden van de domeinen muziek en woord. Volg je verschillende domeinen, dan zal je je ook 2x moeten aanmelden.

Je betaalt inschrijvingsgeld per domein. Voor het tweede domein betaal je sowieso het verminderd tarief.

Voor vragen of hulp bij het online inschrijven kan je contact opnemen met het secretariaat via kunstacademie@eeklo.be of 09/218 27 50.

Er kan ingeschreven worden tot 30 september 2022.

Een inschrijving is pas definitief na storting van het inschrijvingsgeld voor 30 september.

Betalingsmogelijkheden:

  • Bij voorkeur via bancontact 
  • Contante betaling

De Kunstacademie biedt de mogelijkheid tot gespreid betalen. Neem hiervoor contact op met de directie.

TARIEVEN (schooljaar 2022-2023)

ARTuur:
140 euro
40 euro (UitPas met kansentarief)

Voor ARTuur kan je niet online inschrijven. Nieuwe inschrijvingen ARTuur zijn enkel op het secretariaat mogelijk. Je kan dan je eigen kind(eren) inschrijven en maximum 1 kind uit een ander gezin mits voorleggen van het rijksregisternummer en betaling (via bancontact bij voorkeur).

-18 jaar:
85 euro
60 euro
20 euro (UitPas met kansentarief)

18-25 jaar:
150 euro
40 euro (UitPas met kansentarief)

+25 jaar:
348 euro
150 euro
80 euro (UitPas met kansentarief)