Info ivm Corona

Het vervroegde overlegcomité besliste woensdagmiddag 24 maart 2021 om bijkomende maatregelen te nemen. Dit kadert in een afkoelingsperiode om de stijgende besmettingscijfers opnieuw te kunnen stabiliseren.

Dit heeft ook impact op de Kunstacademie.

Voor alle onderwijsniveaus, uitsluitend het kleuteronderwijs, werd beslist om een bijkomende week vooraf aan de paasvakantie toe te voegen.

Praktisch:
De lessen gaan door tot en met nu zaterdag 27 maart. Vanaf maandag 29 maart sluiten we de deuren van de Kunstacademie op alle vestigingsplaatsen. Zowel de fysieke als de digitale lessen worden hiermee opgeschort.

We blijven in die week uitsluitend per mail beschikbaar, bij vragen: kunstacademie@eeklo.be

Na de paasvakantie starten de lessen terug en dit vanaf 19 april. Dit zal nog steeds in code rood zijn met de bijhorende veiligheidsmaatregelen en groepsbeperkingen zoals die nu al enige tijd van kracht zijn. Een concrete planning ontvang je zoals steeds via de leerkracht.

Met gebundelde kracht en met respect voor de maatregelen kunnen én zullen we ook deze nieuwe schakeling overwinnen. We doen een warme oproep aan leerlingen en ouders om de richtlijnen te respecteren en verantwoordelijkheid op te nemen. Ben je ziek of werd je in quarantaine geplaatst, ook in afwachting van een testresultaat, blijf dan alsjeblieft thuis. Dit geldt ook voor onze leerkrachten. Zo komt het dat er af en toe een leerkracht 1 of 2 dagen afwezig is om zich te laten testen.

We willen alle leerlingen en ouders bedanken voor het geduld en de samenwerking.

Leerlingen vanaf 10 jaar dragen uiterlijk vanaf maandag 22 maart ook een mondmasker in de Kunstacademie.

Tijdens het sociaal overleg van 17 maart besliste Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts samen met het onderwijsveld dat leerlingen van het 5de en 6de leerjaar uiterlijk vanaf maandag 22 maart een mondmasker dragen.
Deze beslissing heeft ook gevolgen voor het deeltijds kunstonderwijs. Tot nog toe werden leerlingen jonger dan 12 niet verplicht om een mondmasker te dragen in de Kunstacademie, behalve bij het zingen. Daar komt nu verandering in. De volgende leerlingen dragen uiterlijk vanaf maandag 22 maart ook een mondmasker in de Kunstacademie:

  • In de domeinen  muziek en woord: leerlingen vanaf 2.3 en hun klasgenoten die op hetzelfde lesmoment aanwezig zijn.
  • In het domein beeldende en audiovisuele kunsten: leerlingen vanaf 10 jaar (= geboren in 2010 of eerder) en hun klasgenoten die op hetzelfde lesmoment aanwezig zijn. Dit geldt voor quasi alle lesgroepen beeldatelier. Dit geldt NIET voor ARTuur.

De geldende veiligheidsmaatregelen zijn nog steeds van kracht.

  • Ben je ziek, blijf dan thuis en neem contact met je arts.

  • Leerlingen houden afstand van elkaar en hun leerkracht.

  • Iedereen +10 jaar draagt een mondmasker.

  • Iedereen houdt zich aan de regels van de handhygiëne.

  • De lokalen worden grondig geventileerd.

  • Meubilair, gereedschappen en instrumenten worden na elk gebruik ontsmet.