Extra's

MUZIEK SCHRIJVEN

in Eeklo
Ben je in je hoofd een ontwerper van klanken en een architect van een mooi klinkende melodie of akkoordenreeks, dan is dit uurtje op je lijf geschreven. Hier doe je de kennis en vaardigheden op om dit alles uit te schrijven en te komen tot een goed klinkende compositie of arrangement. Je kan deze opleiding afzonderlijk volgen of het vak muziektheorie / componeren / arrangeren boven op je eerste opleiding nemen.

Verdere info :bij de directie muziek.

MCV MUZIEK OP MAAT

in Eeklo en Waarschoot
Ook mensen met een beperking vinden in de KA! een muziekprogramma ‘op maat’. Zij werken samen met de leerkracht aan de voorbereiding van concertbezoeken, maar gaan ook actief musiceren. Dit alles gebeurt met een groot respect voor de mogelijkheden van elk individu. De lessen zijn tweewekelijks. INTAKEGESPREK in september.

   op dinsdag in Eeklo
muziek op maat3.1 / 3.2 / 3.3D. Robben
09.30 - 11.30 u tweewekelijks
   op donderdag in Waarschoot
 3.1 / 3.2 / 3.3D. Robben
13.30 - 15.30 u tweewekelijks

IMPROVISATIE

in Eeklo
Dit uurtje geeft jouw creativiteit een enorme boost. Je leert loskomen van de partituur en vrij musiceren. In groep, maar ook solo als je dat wilt, leer je stap voor stap improviseren via akkoordenschema’s, melodische variaties, en vele andere technieken. Dit is een nieuw vak dat eindelijk de verzuchting naar leren improviseren in de klassieke opleiding invult.
Enkel als keuzevak bij een opleiding.

improvisatie  
F. De Baedtsmaandag18.00 - 20.00 u

MUZIEKTHEATER JONGEREN & VOLWASSENEN

in Eeklo
Voor leerlingen vanaf de 3de graad. Als keuzevak** kan je dit bovenop een gevolgde opleiding nemen, maar je kan muziektheater ook als afzonderlijke opleiding* volgen. In een nauwe samenwerking met het domein woord en onder leiding van een leerkrachtenteam, ga je aan de slag met Zingen, Vertellen, Bewegen, Improviseren, Acteren, Performen, Creëren, Optreden, Muziek maken, Entertainen…

Muziektheater  
S. De Winne en T. Van CaeneghemDonderdag19.30 u - 20.30 u (Jongeren)
&
20.30 u - 21.30 u (Volwassenen)

*deze bestaat in de 3de graad uit een wekelijks lessenpakket van 4u : 1u groepsmusiceren vocaal, 1u muzikale en culturele vorming jazz-pop-rock, 1u instrument (in afspraak met de leerkracht), en 1u muziektheater. INTAKEGESPREK in september.

*deze bestaat in de 4de graad uit een wekelijks lessenpakket van 3u : 1u groepsmusiceren vocaal, 1u instrument (in afspraak met de leerkracht), en 1u muziektheater.

**Vanaf de 3de graad bestaat de mogelijkheid om je opleiding uit te breiden met een (of meerdere) keuzevak(ken).

ONZE KEUZEVAKKEN:

Arrangeren

Componeren

Groepsmusiceren

Improviseren

MCV

Muziekgeschiedenis

Muziektheater

Muziektheorie (muziek schrijven)

2de instrument (slechts in samenspraak met de directie en ten vroegste vanaf oktober)